Национални електронски регистар «Музички таленти Србије» је Интернет база података талентованих музичара из Србије, Републике Српске и дијаспоре који се уче у основним и средњим музичким школама и академијама.

Стварање такве базе података је јединствен и нема аналогије у Србији. Проучавајући садржај ове базе података, сваки корисник Интернета има прилику да стекне увид о талентованим домаћим музичарима, погледа њихове фотографије, прочита биографије и преслуша њихове видео снимке.

Такође, у национални електронски регистар «Музички таленти Србије» укључују се и признати педагози који су остварили изузетне резултате у области музичке педагогије.

Такав национални електронски регистар ће пружити непроцењиву помоћ држави у систематизацији информација о српским талентованим музичарима, допринети повећању професионалних вештина кроз интеракцију с водећим педагозима музичке културе, продуцентима у области извођаштва, композиторства, дириговања и настави педагогије.

Циљ формирања националног електронског регистра "Музички таленти Србије":

  • Идентификација и подржка младих талентованих музичара из Србије, Републике Српске и дијаспоре,
  • Очување и развој најбољих традиција националне музичке уметности,
  • Размена искустава између наставника и извођача из различитих музичких области,
  • Обогаћивање српске музичке културе - инструменталне, вокалне, диригентске, композиторске, солистичке и ансамблске, хорске и симфонијске, академске, фолклорне, поп и джез школе.

Национални електронски регистар «Музички таленти Србије»